Vastuuvalmentaja Juha Holmberg

Tunnelmia BSM-esikarsinnoissa


JEE! Juuri 2 tuntia sitten varmistui Onssin voitolla paikka ensi kesäksi B-tyttöjen SM-sarjaan! Palloliiton uudistetun sarjajärjestelmän myötä B-tytöt pelaavat maaliskuun puolessa välissä ehkä kauden tärkeimpiä pelejä, joissa ratkotaan, pelaavatko joukkueet divaria, vai SM-sarjaa kesällä 2017. Uudessa järjestelmässä valitut joukkueet pelaavat karsintasarjaa etelä- ja pohjoislohkoissa 16 joukkueen voimin. Molemmista lohkosta neljä parasta pelaa SM-sarjaa kesällä, ja lisäksi lohkojen viides ja kuudes pelaavat ristiin toisen lohkon kanssa lisäkarsinnat yhdestä pelistä poikki -periaatteella. Ensi kesänä entisen 16 joukkueen sijaan siis vain kymmenen joukkuetta selviää SM-sarjaan, eli haastetta kauteen on saatu huimasti lisää. Tätä kirjoittaessa paikka juuri varmistui ennen 18.3 pelattavaa Pallokissat-vieraspeliä. Karsintasarja aloitettiin tappioilla ViFK:ta ja Ilvestä vastaan, mutta sitten tytöt voittivat hienosti seuraavat pelit Haupaa, Härmää, Kpv:tä vastaan, ja nyt viimeiseksi Onssia vastaan tehtiin hieno ratkaiseva voitto tänään Vehkahallissa!

Menestys ja mestarit syntyy tekemisen kautta, pelkkä lahjakkuus ei riitä. Tarvitaan jopa kymmenen vuotta laadukasta ja säännöllistä harjoittelua, sekä ennen kaikkea intohimoa ja halua päästä huipulle. JyPK:n BSM-ryhmä on nuori ja lahjakas ryhmä, jossa kaikilla on tavoitteena kehittyä liigatason pelaajaksi ja osalla varmasti mieli tekee päästä pelaamaan kansainvälisille areenoille.

Tähän kauteen valmistautuminen aloitettiin lokakuun loppupuolella ja SM-karsintasarjasta johtuen pre-season jäi tänä vuonna tavallista lyhemmäksi. Tähän kauteen valmistavaan jaksoon kuului viisi tapahtumaa viikkoon, kuusi harkkapeliä ja turnaus. Vuoden alussa olimme Kuopiossa nimittäin perinteisessä TalviRonaltiina-turnauksessa, jonka tytöt myös voittivat. Joukkueen harjoittelun painopistealueet tulevalla kaudella ovat olleet harjoittelun laadun ylläpitäminen jokapäiväisessä harjoittelussa, aluepuolustus kokonaisuudessa, pelinopeus ja tarkoituksenmukainen pelirohkeus. Edellisvuosien tapaan fysiikkaharjoittelu kuuluu koko kauden oleellisena osana joukkueen harjoitteluun. Fysiikkaharjoitteluun kuuluu keskiviikkoisin punttisali, jonka lisäksi joukkueella on kolme fysiikkaharjoitusta aina ennen pallollisen osion alkua. Fysiikkaan kuuluu nopeutta, voimaa, kestävyyttä, sekä huoltavaa harjoittelua.

Tulevalla kaudella tullaan näkemään BSM-sarjassa joukkue Jyväskylästä, joka pelaa laadukasta, rohkeaa ja monipuolista pallonhallintaan ja nopeisiin suunnanmuutoksiin perustuvaa viihdyttävää jalkapalloa. Joukkue aluepuolustaa tiiviisti, prässää aggressiivisesti, ja jokaisella pelaajalla on valtava halu voittaa kaikki kaksinkamppailut. JyPK BSM toivottaa kaikki jalkapallon ystävät katsomaan ensi kesänä huippu tyttöfutista Viitaniemen tekonurmelle.   
JyPK kausijulkaisu
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Edustus Naisten liiga
 
 BSM-pelit
 
 Bt-ykkösen pelit
 
 Edustus Naisten Suomen Cup
Kategoriat