Kapteeniston puheenvuoro

Kausi 2017 aloitettiin pienen tauon jälkeen joulukuussa tutustuen uusiin joukkuekamuihin ja tapoihin toimia. Joukkueen valmennuksesta vastaa viime kauden tapaan tuttu kaksikko: päävalmentajana Jukka ”Pappa” Västinen, jonka taustatukena toimii Igor “Iikku” Malytchev. Maalivahtien valmennuksesta vastaa jo vanha konkari Jaakko ”Jaska” Hilpinen. Taustoissa häärivät uskollisesti Tuomo ”Tumppi” Savolainen sekä Jukka ”Jugi” Väliverronen. Fysiikkaharjoittelu siirtyi tutulle monitoimitalon punttisalille, ja ohjat panttereiden fyysisestä valmennuksesta otti käsiinsä Tero Kotilainen.

Kapteeniksi valittiin joukkueen liigaan johdattanut Laura ”Lare” Kattelus. Tueksi kapteenistoon tulivat Ilveksestä JyPKiin siirtynyt Maria ”Mimmu” Alanko, paluumuuttajana Pallokissoista Marika ”Marru” Ritvanen sekä edellisenä kautena joukkueen kapteenistossa toiminut Tiina ”Tintsa” Tiainen.

Joukkueen runko on pysynyt kasassa viime kaudesta ja vahvistuksia on saatu jokaiselle kentän osa-alueelle. Tämän ansioista olemme tulevalla kaudella vieläkin kovempi, kypsempi ja kurinalaisempi pantterilauma.

Maalivahtitilanne näyttää hyvältä, niin pelillisesti kuin katsojankin silmään. Viime kauden Ykkösen parhaana maalivahtina palkittu Juuli ”Jörö” Kainulainen jatkaa kasvattiseurassaan. Maalivahtiosasto vahvistui Pallokissoista JyPKiin palanneella Pauliina ”Pake” Tähtisellä, jolla on monen vuoden liigakokemus.

Joukkueemme puolustuksessa jatkavat kippari Lare, Pihla ”Pile” Hiltunen, Santra ”Sane” Bernitz. Liigakokemusta puolustuslinjaan tuovat Mimmu sekä Pallokissoista palannut Heidi ”Toukka” Toukola.

Keskikentällä tulevalla kaudella taistelevat edelleen Tintsa, Tytti ”Tyde” Jaakkola, Heta ”Hetula” Markkula, Ia-Beate ”Ia” Liljedahl sekä polvivammasta kuntoutuva Emmi ”Mannine” Manninen. Myös kesken viime kauden b-tytöistä edustukseen nousseet Sanna ”Sanna” Rein sekä Elina ”Ellu” Seppälä jatkavat.

Hyökkäyksessä maaleja tykittävät viime kauden tapaan Linda ”Lindjusa” Norrena ja polvivammasta kuntoutunut Katarina ”Kata” Tammimetsä. Hyökkäyspää vahvistui liigakokemusta omaavilla Marrulla ja polveaan viime kauden kuntouttaneella kuopiolaisella Henna ”Henu” Honkasella.

Joukkue aloitti varsinaisen kauteen valmistautumisen tammikuussa, treeniympäristönä tuttu ja turvallinen Vehkahalli. Pallotreenejä mahtuu viikkoon yhteensä 5, joista kaksi on aamupäivisin yhteistyössä urheilulukion kanssa. Pallotreenien lisäksi harjoittelemme nopeutta maanantaisin, ja tiistaisin pantterilauma nostaa rautaa monitoimitalon punttisalilla. Ennen kautta harjoituspelejä kertyy vajaa kymmenkunta, joissa pyritään löytämään oma pelitapa ja parhaat mahdolliset roolit joukkueen pelaajille. Harjoituskausi ja pelatut ottelut ovat tuoneet itseluottamusta, ja antaneet viitteitä siitä, että olemme valmiita taistelemaan jokaisesta pisteestä.

Kauden aloitus on tänä vuonna jo maaliskuussa, mikä tuo omat haasteensa harjoitteluun. Lähdemme kuitenkin tuleviin peleihin paineettomassa haastajan roolissa, mikä eroaa aikaisemmista kausista. Naisten Ykkösessä joukkueella oli suuret paineet menestyä ja nostaa seuran lippulaiva liigaan. Tulevalle kaudelle joukkue asetti tavoitteeksi vähintään sarjapaikan säilyttämisen, mutta panttereissa löytyy potentiaalia korkeammallekin. Naisten liigan ohella lähdemme pelaamaan myös Suomen Cupia, tavoitteena tietenkin se isoin potti.

Joukkueemme on nuori ja nälkäinen Pantterilauma, joka lähtee rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ottamaan mittaa muista Suomen parhaista naisjalkapallojoukkueista. Joukkue tarvitsee kaiken tuen ja kannustuksen. Tule siis paikan päälle katsomaan Suomen parasta naisjalkapalloa Harjulle ja muille kotikaupunkimme viheriöille.

Kapteenisto; Lare, Mimmu, Tintsa ja Marru.

JyPK kausijulkaisu

Edustus Naisten liiga