Päävalmentaja Västisen mietteitä

Edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Västisen mietteitä

Kauden 2016 päätteeksi sekä JyPK:n että JJK:n edustusjoukkueet nousivat pääsarjatasolle, joka oli aikamoista mannaa Jyväskylän kaupungin jalkapallolle. Meidän edustusjoukkueemme kauden loppupuoli oli huikea, kun Naisten Ykkösen voitokkaiden pelien lisäksi voitimme Suomen Cupin Pikkufinaalin. Kauden kruunasi tietysti liiganousu, jonka saavutimme niin, että kymmenestä viimeisestä ottelustamme emme hävinneet yhtään.

Joukkueemme on muuttunut edellisestä kaudesta jonkin verran, noin puolet pelaajista vaihtoi maisemaa ja saman verran on tullut uusia pelaajia. Pallokissoista takaisin JyPK:n riveihin palanneiden Marika Ritvasen, Heidi Toukolan ja Pauliina Tähtisen lisäksi joukkueeseemme on saatu Tampereen Ilveksen liigajoukkueen monivuotinen luottotoppari Maria Alanko ja Kuopion Pallokissojen muutaman vuoden takainen maalitykki Henna Honkanen. Uutena kasvona joukkueessamme on myös Naisten Ykköstä Kouvolan Susissa pelannut Tiia Mensonen. Edelleen olemme kuitenkin avoinna pelaajahankintojen suhteen, koska tällä hetkellä sopimuspelaajia meillä on vasta yhdeksäntoista eikä tällä pelaajamäärällä saada välttämättä kautta kunnialla vietyä läpi.

Aloitimme täysipainoisen harjoittelun tammikuun alussa ja talvikausi on sujunut niin treenien kuin harjoitusotteluiden osalta mallikkaasti. Pelaajat ovat mukana loistavalla asenteella ja ilmapiiri joukkueessa on erinomainen. Olemme onnistuneet nostamaan harjoittelun laatua ja tempoa viime kaudesta, jotta pystymme vastaamaan liigapelien vaatimuksiin ja kovaan tasoon. Lisäksi yhteistyö Schildtin lukion kanssa on mahdollistanut pelaajiemme osallistumisen lukion järjestämiin aamuharjoituksiin, jotka ovat tarjonneet pelaajillemme loistavan mahdollisuuden kehittyä entisestään ja saada yhä enemmän laadukasta harjoitusaikaa kauden aikana, Schildtin lukiolle kuuluu suuri kiitos tästä.

Odotamme mielenkiinnolla, mitä tuleva sarjakausi tuo tullessaan. Monet pelaajat pelaavat ensimmäistä kertaa Naisten Liigaa, joten pientä jännitystäkin on ollut havaittavissa. Uskon kuitenkin, että pelaajat pystyvät säilyttämään otteissaan rentouden ja luottavat itseensä kentällä. Kaikki sarjan joukkueet ovat kovia ja pelaavat hyvää jalkapalloa. Odotettavissa on kuitenkin, että erityisesti TPS, PK-35 Vantaa, HJK ja Honka tulevat olemaan kärkipään joukkueita, toivottavasti sarja säilyisi kuitenkin tasaisen läpi kauden. Sarjasysteemi tuo kauteen omat haasteensa, kun Naisten Liigassa pelataan ensin kaksi kierrosta, jonka jälkeen yläloppusarjaan pääsevät sarjan kuusi parhaiten sijoittunutta joukkuetta ja alaloppusarjassa pelaavat neljä huonoiten sijoittunutta joukkuetta. Meiltä olisi loistava suoritus päästä yläloppusarjaan kuuden parhaan joukkoon, mutta vähimmäistavoitteenamme on säilyttää sarjapaikka suoraan ilman karsintoja.

Tuleva kausi on mielenkiintoinen myös kotiotteluidemme osalta, koska Harjun Stadionin remontin johdosta pelaamme kotipelimme viidellä eri kentällä. Kauden aikaisen aloituksen vuoksi joudumme aloittamaan Vehkahallissa. Toivomme tietysti, että saamme kotiotteluihin runsaslukuisen yleisön paikalle. Edustusjoukkueen otteluissa on tunnetusti ollut aina loistava yleisö paikalla, joten toivottavasti kannustus vain kovenee entisestään nyt, kun Jyväskylässä pelataan Naisten Liigaa. Tervetuloa siis seuraamaan otteluitamme paikan päälle ja kannustamaan meidän voittoihin!


   
JyPK kausijulkaisu
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Edustus Naisten liiga
 
 BSM-pelit
 
 Bt-ykkösen pelit
 
 Edustus Naisten Suomen Cup
Kategoriat