Vastuuvalmentaja Pasi Laaksonen

Uudet haasteet edessä

Uuden kauden alkaessa käännettiin uusi sivu B16-joukkueen toiminnassa. Joka rintamalla vanhoja lähti ja uusia tuli tilalle. Taustoissa uudet jojot ja muut taustat aloittivat taipaleensa sekä valmennustiimiin tuli vahvistuksia. Edelliskauden pelaajista puolet siirtyivät BSM-joukkueeseen uusiin haasteisiin. Tilalle tuli nuoria ja nälkäisiä JyPK-02 United -joukkueen pelaajia joukkueellinen. Yhteinen taival oli alkanut.

Tämän vuoden B16 koostuu -02-00-syntyneistä pelaajista, joita joukkueessa on 26. Laaja rinki aiheutti valmennukselle harmaita hiuksia kesän pelejä mietittäessä. Miten jokaisen kehittymiselle tarpeellista peliaikaa saadaan järkevästi rakennettua? Pelipaketti selkiytyi kevään aikana ja B16 pelaajat pääsevät mittamaan tasoaan Puolen Suomen liigassa, B-tyttöjen 1. divisioonassa ja 2002-syntyneiden poikien piirisarjassa. Lisäksi teemme yhteistyötä Lepän B-tyttöjen kanssa YJ-toiminnalla.

Tulevan kauden päätähtäimenä on jokaisen pelaajan kehittyminen kokonaisvaltaisesti jokaisella osa-alueella (tekninen, taktinen, fyysinen, henkinen ja sosiaalinen). Tässä tarvitaan jokaisen taustatiimin jäsenen tieto-taitoa ja tietysti tyttöjen sitoutumista itsensä kehittämiseen. Näiden pelaajien tärkeimmät pelit eivät ole vielä tulevalla kaudella, vaan ne ovat jossain tulevaisuudessa. Urheilijaksi kasvaminen on myös tärkeässä roolissa. Päivittäisessä arjessa on paljon liikkuvia osia ja niiden yhteensovittaminen on varmasti hankalaa.

Talven aikana ovat Vehkahalli, sen ympäristön lenkkimaastot, Cygnauksen sali ja JP Action Training center tulleet tutuiksi monipuolisissa harjoituksissa. Treeneissä on ollut hyväasenteisia ja oppimishaluisia pelaajia, joiden kanssa valmentajien on ollut hienoa touhuta. Viime aikoina on valmentajien toimesta pyritty nostamaan vaatimustasoa erityisesti perussuorituksissa ja sen myötä toivotaan myös tyttöjen oman vaatimustason nousevan.

Tuleva kausi tulee olemaan mielenkiintoinen monella tapaa. Pelaajille tulee paljon erilaisia pelejä, joissa he pääsevät haastamaan itseään ja vastustajia. Tavoitteena on tarjota katsojille hyvin puolustava ja taisteleva B16-joukkue, jonka pelaajat pyrkivät pelaamaan iloista, mielikuvituksellista ja monipuolista jalkapalloa myös kaudella 2017.


   
JyPK kausijulkaisu
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Edustus Naisten liiga
 
 BSM-pelit
 
 Bt-ykkösen pelit
 
 Edustus Naisten Suomen Cup
Kategoriat