Taloudellinen logiikka

5. Mitkä ovat taloudelliset realiteetit ja miten toimimme niiden suhteen?

* Keplin talous pohjautuu monipuoliseen rahoituspohjaan: omaan varsinaiseen toimintaan (40 %), hanketoimintaan (15%), yritysyhteistyöhön ja aktiiviseen varainhankintaan (15 %) sekä toiminta-avustuksiin (30 %).

* Toimintabudjettia on mahdollisuus kasvattaa lähivuosina erityisesti aktiivisella projekti- ja hanketoiminnalla, tapahtumiin liittyvällä yritysyhteistyöllä sekä jonkin verran jäsenistöltä perittäviltä jäsen- ja palvelumaksuilta.

* Keplin budjetti on nykymuotoisella toiminnalla asettunut vuositasolla on noin 600 000 euron tasolle.

* Strategisten valintojen ja painopisteiden johdosta jäsen- ja palvelumaksujen osuutta budjetista pitäisi maltillisesti kasvattaa lähivuosina nykyisestä noin neljän prosentin tasosta kymmeneen prosenttiin kokonaisbudjetista.

* Kiinteiden kustannustekijöiden osuutta budjetista voidaan pienentää esim. edullisemman toimitilojen osalta. Vaihtoehtona ovat oman toimitilan hankinta tai siirtyminen edullisempaan vuokrattavaan toimitilaan. Päätökset tehdään syksyn 2014 aikana.

* Strategiakaudella oman pääoman osuutta pyritään kasvattamaan 100 000 euron tasolle. Tavoitteeseen pääseminen edellyttää Keplin tilinpäätöksissä vuosittain noin 5000 euron ylijäämää. Riittävä kassavarat ovat edellytykset hanketoiminnan laajentamiselle.

«  Syyskuu   »