Liikuntakerhot

Liikunta kerhon ohjaajakoulutus 6h

Liikuntakerhon ohjaajakoulutus on 6 tunnin mittainen kokonaisuus monipuoliseen liikuntakerhotoimintaan. Koulutuksessa käsitellään mm. liikuntakerhojen toimintamuotoja, suunnittelua, ohjaamista ja toteutusta käytännön läheisesti ja innostavasti.

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat:

- liikuntakerhotoiminnan monimuotoisuus ja uuden kerhon käynnistäminen,

- monipuolisuus liikuntakerhossa,

- leikin ohjaaminen ja kehittely,

- lapsen liikunnan kehitys ja oppiminen,

- Löydä liikunta taitokortit ja tuokiot,

- ohjaajan rooli liikuntakerhossa ja

- monipuolisen liikunnan suunnittelu liikuntakerhoon.

Varusteet:

Osallistujat tarvitsevat koulutuksen sisäliikuntavarusteet ja muistiinpanovälineet. Sään salliessa osa ohjelmasta voidaan toteuttaa ulkona.

Liikuntakerhon toteuttamisen vaihtoehtoja

Lajikerho

Yhden lajin urheiluseura järjestää kerhon oman lajin pohjalle, mutta monipuolistaa toimintaa tekemällä yhteistyötä muiden lajien kanssa.

Monilajisen seuran yleiskerho

Monen lajin yleisseuran yhteinen kerho, jossa eri jaostot ohjaavat omaa lajiaan lapsille.

Usean seuran yhteiskerho

Useamman seuran yhteistyössä järjestämä yhteinen liikuntakerho.Kukin seura vastaa toiminnasta esim. 3-5 -viikon jaksoina.

Kunnan liikuntakerho

Kunta ottaa vastuun ja järjestää liikuntakerhotoimintaa käyttämällä apunaan paikallisia järjestöjä, yhdistyksiä, lasten vanhempia jne.

Yhdistyksen liikuntakerho

Esimerkiksi 4H tai MLL tai muu ottaa vastuun järjestämisestä ja tekee yhteistyötä muiden tahojen kanssa.

Koulun liikuntakerho

Koulun aloitteesta perustetaan liikuntakerho yhteistyössä urheiluseuran, yhdistyksen tai kunnan kanssa. Koulu voi myös vastata kerhosta omin voimin osana koulun muuta kerhotoimintaa.

Lasten vanhempien järjestämä liikuntakerho

Esimerkiksi vanhempainyhdistys järjestää lapsille liikuntakerhotoimintaa.