Sinettiseurat

Suvi Voutilainen
suvi.voutilainen(a)valo.fi

Mikä on Sinettiseura?

Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet onnistua. Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.
Miten sinun seurastasi voisi tulla Sinettiseura? >klick<

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry:n alueella 21 seuraa on saanut Sinettiseura -laatutunnuksen.

Lajiliittopalvelut seuroille

Lajiliitot tarjoavat seuraavia palveluita Sinettiseuroille:

1. Sinettiseurojen auditointi

Lajiliitto tarkastaa omat Sinettiseuransa ensin kerran kahdessa vuodessa ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Auditointikäynnistä vastaa lajiliitto. Lajiliiton apuna auditoinneissa voi olla aluejärjestön edustaja.

2. Sinettiseurojen valtakunnallinen seminaari

Lajiliitto maksaa vähintään yhden Sinettiseminaarin osanottajan osanottomaksun/seura joko kokonaan tai osin.
Lajiliitto järjestää seminaarin lajikohtaisen ohjelman.

3. Osaamisen kehittäminen

Lajiliitto tarjoaa Sinettiseuroille vuosittain palvelua, joka kehittää seuran osaamista. Lajiliitto määrittelee palvelun itse. Palvelu voi olla esim.
* erillinen koulutustilaisuus, jonka lajiliitto järjestää kaikille Sinettiseuroille tai
* koulutusetu, jonka lajiliitto tarjoaa Sinettiseuralle tai lajiliitto järjestää koulutuksen Sinettiseurassa

4. Lajiliitolla on nimetty henkilö, joka vastaa Sinettiseuratoiminnasta.

Seuratoiminnan HelpDesk (VALO)

Tarjoaa asiantuntija-apua seurojen ongelmiin.

Ota rohkeasti yhteyttä linkin takaa löytyvällä lomakkeella:

«  Syyskuu   »