Pistelaskukaava

Pohjanmaan Polkujuoksu Cupissa on kesällä 2017 kuusi osakilpailua. Cupin loppupisteissä huomioidaan neljän (4) parhaan osakilpailun tulos. Sarjat ovat M/N sekä T/P (v. 2001 tai myöh. synt.).

Pistelaskuna käytetään Buff Trail Tour Finlandista (http://www.trailrunning.fi/trail-tour-finland/) tuttua laskukaavaa. Osakilpailukohtaiset pisteet lasketaan suhteessa kisan voittoaikaan.

Pisteiden laskukaavassa käytetään puoliintumisajan yhtälöä seuraavasti:

CodeCogsEqn-5

jossa kilpailijan aikaero voittajan aikaan

CodeCogsEqn-7

ja pisteiden puoliintumisaika

CodeCogsEqn-6

Jokaisen osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Tästä pisteet putoavat aikaeron mukaisesti niin, että tuloksella 1,25 x voittajan aika on pisteitä jäljellä puolet. 1,5 x voittajan aika antaa 25 pistettä. 1,75 x voittoaika = 12,5 pistettä jne.

Esimerkki: Voittajan aika kisassa on tasan tunti. Pisteiden puoliintumisaika on tällöin 15min. Ajalla 1:15.00 saa siis 50 pistettä. 15min myöhemmin, eli tuloksella 1:30.00 pisteet ovat taas puoliintuneet 25:een.

Pisteet lasketaan kisakohtaisesti miehille, naisille, pojille ja tytöille erikseen.

Pistetilanne päivitetään näille sivuille mahdollisimman pian jokaisen osakilpailun jälkeen.

Yhteistulosten voittajat kruunataan kauden päätöskisassa Ylivieskassa cupin mestareiksi. Tasapisteissä ratkaisevat ensin osakilpailuvoitot, sitten kakkossijat jne. Mikäli tilanne on yhä tasan, paremmuuden ratkaisee keskinäinen sijoitusvertailu samoissa osakilpailussa niin, että parempi sijoitus Ylivieskan osakilpailussa on lopulta ratkaisevin.

Palkinnot ovat stipendejä/lahjakortteja seuraavasti:

Miehet&Naiset / Pojat&Tytöt:

1) 300€ / 150€

2) 200€ / 100€

3) 100€ / 50€

Lisäksi osakilpailukohtaisia palkintoja parhaille sekä arvontapalkintoja.

Pohjanmaan Polkujuoksu
«  Joulukuu   »